Sıvıların bir yerden başka bir yere aktarılması, sirkülasyonu ya da filtrelenmesi için kullanılan pompalar kullanım alanlarına göre çeşitlenir. Pompa çeşitleri, yalnızca modellerine göre değil transfer edilecek sıvının ya da akışkanın cinsine göre de değişkenlik gösterir. Örneğin bir manyetik kaplinli pompa mekanik salmastra kullanımı olmadan zehirli ve diğer tehlikeli maddeler içeren sıvıları pompalamak için tasarlanırken, dalgıç pompalar suya daldırılmış olarak çalışabilen pompalardır. Pompalar kullanım alanına ve taşınacak sıvının cinsine göre değişiklik gösterir. Temelde çalışma prensipleri de yine pompa tipine göre değişiklik gösterir. Daha önce manyetik kaplinli pompalar hakkında detaylı bilgiler vermiştik. Manyetik kaplinli pompa nedir başlıklı blog yazımızı okumak için TIKLAYIN. Bugün santrifüj pompa çeşitlerinden biri olan santrifüj kızgın yağ pompası hakkında kısa bilgiler vereceğiz.
https://masgrup.com/manyetik-kaplinli-pompa-nedir-manyetik-kaplinli-pompa-calisma-prensibi-nasildir
Santrifüj kızgın yağ pompası tanımı
Sıcak yağ pompaları, termal yağ pompaları, kızgın yağ pompaları gibi başlıkları olan bu tip pompalar yüksek sıcaklığa dayanıklı pompa türlerindendir. Genelde içinde aşındırıcı parçalar bulunmayan ısı transfer yağları ve düşük viskoziteli endüstriyel yağları basmak için kullanılır. Santrifüj kızgın yağ pompaları; kızgın yağ sirkülasyon sistemlerinde, sanayi tesislerinde, içinde aşındırıcı parçacıklar bulunmayan düşük viskoziteli sanayi yağlarının transferinde kullanılır. Santrifüj kızgın yağ pompasının kullanım alanlarını aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.
- Düşük viskoziteli yağların transferinde
- Sıcak akışkan pompaları ısı transfer proseslerinde
- Kimya, plastik, kâğıt, tekstil ve deri endüstrilerindeki kurutma işlemlerinde
- Kızgın yağların pompalanma proseslerinde
KYP Serisi Santrifüj Yağ Pompaları genel özellikleri
KYP serisi santrifüj yağ pompaları tek kademe ve uçtan emişli santrifüj pompa çeşitlerindendir. Ana pompa boyutları DIN 24256 standartlarına uygundur. ISO 2858 garantisine sahiptir. Tek girişli, kapalı tipte çark kullanılır. Salmastraya gelen basıncı düşürmek ve eksenel kuvveti dengelemek amacıyla, çarkların arkasında radyal kanatlar bulunur. Pompa ve motor birbirine esnek kaplin aracılığı ile ortak bir şase üzerine bağlanır. Pompanın bakımı oldukça kolaydır. Ekstra bakım ya da onarım gerektirmez. Mil ve diğer dönen parçalar emme ve basma tesisatına dokunmadan kolaylıkla alınabilir. Ortak parça sayısı maksimum düzeyse olduğu için yedek parça bulunması kolaydır. Ayrıca stok bakımından da kolaydır. Tasarımı dışarıdan bir soğutma gereksinimini ortadan kaldıracak şekildedir. Doğal konveksiyon nedeniyle pompanın sıcaklığı, gövdeden rulman yatağına doğru soğur.
KYP Serisi Santrifüj Yağ Pompaları teknik özellikleri
KYP Serisi Santrifüj Yağ Pompaları teknik özelliklerinde dikkat çeken özelliklerden kısaca bahsedelim. Emme flanşı DN 50… DN 125’tir. Basma flanşı DN 32… DN 100’dür. İşletme basıncı 16 Bar’dır. Hız 500 – 3000 d/d’dir. Debi 10 – 400 m3 / h olarak tanımlanmıştır. Basma yüksekliği ise 5-90 m’dir. Santrifüj kızgın yağ pompaları kullanım alanları şu şekildedir; kimya ve rafineri tesislerinde, kâğıt ve şeker sanayide, yiyecek ve ilaç sanayide, deri sanayide, plastik ve sentetik fiber sanayide, kauçuk sanayide, pişirme ve ısıtma sanayide, tekstil sanayide, 100 C üzerindeki ısı transfer sıvısı transferlerinde.
KYP Serisi santrifüj yağ pompası hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN.
https://masgrup.com/kyp-serisi